Groen, groener, groenst:

Samen op weg naar een duurzame toekomst

Het zal niemand ontgaan zijn, op 9 augustus 2021 kwam het IPCC (het klimaatpanel van de Verenigde Naties) met het lang verwachtte klimaatrapport. Uit het rapport werd onder meer duidelijk dat het klimaat ongekend snel veranderd is en dat de mens daarvan de oorzaak is.

Dat klimaatverandering leidt tot extreem weer is iets wat de afgelopen maanden nog duidelijker is geworden. De opwarming van de aarde heeft een ongekend effect op de grote veranderingen in het klimaat zoals intense hittegolven, zware regenval en droogte.

Het goede nieuws is dat juist omdat de mens de oorzaak is van de klimaatverandering, wij ook het verschil kunnen maken! Bij Informer zijn we hier dan ook actief mee bezig. In dit magazine zullen wij onder andere toelichten hoe wij onze bijdrage leveren aan een betere wereld, maar proberen wij ook anderen te inspireren om met ons mee te doen!

In een exclusief interview met Bas Fransen, CEO van EcoMatcher, ligt Bas toe hoe zij als tussenpersoon andere bedrijven kunnen helpen bij het aanpakken van het klimaatprobleem en daar zelf ook beter van kunnen worden.

Om onze weg naar duurzaamheid te vieren hebben wij een speciale welkomstactie voor nieuwe klanten, welke ook in dit magazine wordt toegelicht. Tot slot staan ook de belastingtips in deze editie in het teken van duurzaam ondernemen.

Naast onze duurzaamheid reis heeft Informer nog iets te vieren, namelijk onze nieuwe koppeling met Speedbooks. Dankzij deze koppeling kun je automatisch financiële rapporten laten maken met de data uit jouw Informer administratie.

Verder lees je in een nieuwsbericht van PZO alles over waarom de koopkracht van zelfstandigen iets is gedaald en wat hiervan de oorzaak is. In onze eigen blog leer meer over het samenwerken met een financieel dienstverlener en MastersNetwerk vertelt waar je op moet letten bij het aannemen van personeel.

De ondernemer die dit nummer in de spotlight staan is Ben van Crowd and Company. Hij vertelt alles over zijn bedrijf en ervaring met Informer.

Veel leesplezier en succes toegewenst met het verduurzamen van jouw business!

CCO Peter Potters & CEO Remco Frühauf