Ontvang online betalingen voor jouw webshop via iDEAL, PayPal of Payment Service Provider

Knab

De afgelopen jaren hebben er flink wat innovaties plaatsgevonden met betrekking tot verschillende betaalmethoden. Contactloze en mobiele betalingen zijn hier goede voorbeelden van. Ook voor webshop eigenaren veranderen de betalingen. Zo zijn er verschillende manieren om online betalingen in jouw webshop te verwerken. Je kunt ervoor kiezen je klanten te laten betalen via iDEAL, PayPal, creditcard of met behulp van een Payment Service Provider.

Wat deze betaalmethoden zijn en waar jij het beste voor kunt kiezen? Je leest het in deze blog!

Payment Service Providers VS Betaalmethoden

Ondernemers met een webshop kunnen er eigenlijk niet meer omheen. Zij zullen hun betalingen veelal online ontvangen. Een Payment Service Provider is een betaalprovider die webwinkeliers voorziet van online betaaloplossingen. De PSP gaat contracten aan met verschillende aanbieders van betaalmethoden. De betaalmogelijkheden per betaalprovider varieren van iDEAL, bankoverschrijvingen, creditcardbetalingen en betalingen via je mobiele telefoon. Als je als ondernemer gebruik maakt van een PSP zullen de kosten van de betaling van jouw klant worden ingehouden en wordt de betaling naar jouw rekening overgemaakt.

De voordelen van een Payment Service Provider

Als ondernemer wil je het beste voor je klant. Jezelf flexibel opstellen door verschillende betaalmogelijkheden aan te bieden is daarom essentieel. Met een Payment Service Provider geef je jouw klanten de keuze via welke betaalwijze zij willen betalen. Wat voor jou als ondernemer mooi meegenomen is, is dat je alleen een contract hoeft aan te gaan met een PSP. Door middel van dit ene contract kun jij alle verschillende betaalmethoden accepteren in je webshop. Tot slot is het veiliger om te werken met een Payment Service Provider aangezien een PSP over alle nodige veiligheidscertificaten bezit.

De juiste betaalmethode voor jou

De keuze voor welke betaalmogelijkheden jij aan je klanten wilt aanbieden is afhankelijk van de marge die je wilt opgeven om je product of dienst te verkopen. Het ontvangen van betalingen van jouw klanten is namelijk helaas niet gratis. Het tarief dat je betaald kan per betaalmethode verschillen. Als jouw klanten betalen via iDEAL wordt een vast tarief van een paar centen in rekening gebracht. Kiezen jouw klanten ervoor om te betalen via creditcard of PayPal dan bestaat dit tarief uit 2% tot 3% van het totaalbedrag. Als ondernemer kun je ervoor kiezen de extra kosten zelf te betalen of deze door te rekenen aan je klant. De keuze met welke betaalmethode jouw klanten kunnen afrekenen heb je dus uiteindelijk zelf in de hand wanneer je gebruik maakt van een PSP. c

Hoe werkt dit met buitenlandse betaalmethodes?

Verkoop jij je producten niet alleen binnen Nederland maar ook in het buitenland? Dan is het slim om je te verdiepen in de populairste betaalmogelijkheden in deze landen. Zo wordt er in Duitsland veel gebruik gemaakt van betalingen via SOFORT en in Belgiƫ wordt er regelmatig met Bancontact betaald. Bevindt jouw bedrijf zich in meerdere landen? Dan is het aan te raden om ook internationale creditcards te accepteren. Zo geef jij je klanten de ruimte om zelf te kiezen voor de door hun meest bekende betaalmethode. Kijk voor meer tips en tricks in deze gratis checklist voor zzp'ers!

Speciaal voor Knab klanten: Sluit je gratis aan bij PayPro!

Alle klanten van Knab kunnen zich met korting aansluiten bij PayPro. Door gebruik te maken van deze deal kun je maandelijks gratis incasseren en hoef je geen minimaal aantal transacties te doen.

image

Over Knab Knab is de online bank die met je meedenkt. Of je nou je geld wilt laten rollen of laten groeien: bankieren bij Knab is simpel, zonder gedoe en altijd met de fijnste service.