“Binnen een dag kun je een webwinkel online hebben”

Een interview met Joost Hermans van Webwinkelfacturen en Wouter Twisk van JouwWeb over het opzetten van je eigen webshop.

Wouter Twisk (33) is één van de oprichters en CEO van JouwWeb. Het is zijn passie om te zorgen dat ondernemers zélf een website of webshop kunnen maken om trots op te zijn.

Joost Hermans is commercieel verantwoordelijke bij webwinkelfacturen.nl, de specialist op het gebied van koppelen van webwinkels / kassa's aan de boekhouding.

Het afgelopen jaar is voor ondernemers zeker niet makkelijk geweest. Gelukkig zijn ze vindingrijk en in staat om snel te schakelen waar nodig. Behoorlijk wat fysieke retailers vonden hun weg naar het web om toch het hoofd boven water te houden. Veel restaurants gingen thuisbezorgen, kleine winkeltjes openden een webwinkel. Mede hierdoor nam de omzet in e-commerce in ons land in het tweede kwartaal van 2020 met maar liefst 55% toe.

Toch zijn er ook veel ondernemers die de stap nog niet hebben durven zetten. Zonde. Het oprichten van je eigen webshop is namelijk helemaal niet moeilijk, weten ook Joost Hermans van Webwinkelfacturen en Wouter Twisk van JouwWeb: “Als je met Word en Powerpoint overweg kunt, kan je ook een webwinkel opzetten met onze diensten.”

In een handomdraai je eigen webshop Wouter volgde samen met zijn zakenpartner een opleiding Technische Informatica. Ondanks dat dit niets te maken heeft met websites bouwen, werden ze - zoals iedereen die goed met computers overweg kan - overladen met vragen hoe ze hun eigen website op konden zetten. “We bedachten dat we ons een hoop werk konden besparen door iets te maken waarmee mensen dit zelf konden doen. Ergens was het gemak, want het nam ons vooral veel vragen en werk uit handen. We wisten vanaf het begin dat deze tool zo gemakkelijk mogelijk in gebruik zou moeten zijn voor mensen met minder technische kennis.”

Elf jaar later is JouwWeb een gevestigde naam voor iedereen die een eigen website wil. “Het doel is alles laagdrempelig en eenvoudig te houden. Je kunt afbeeldingen en onderdelen van de website gemakkelijk slepen naar de plek waar je ze wilt hebben en op de achtergrond wordt alles meteen aangepast. Het is heel direct,” vertelt Wouter enthousiast. Later kwam hier ook de mogelijkheid bij om gemakkelijk je eigen webshop op te zetten, wat het afgelopen jaar voor veel ondernemers een uitkomst bleek. “We hebben een heel drukke tijd achter de rug, niet alleen willen steeds meer ondernemers die dat eerder niet deden toch graag een webshop bouwen, maar ze willen bijvoorbeeld ook hun online vindbaarheid vergroten. En het is echt niet meer zo ingewikkeld om dit zelf op te zetten. Als je als ondernemer een plotse vlaag van creativiteit ervaart, kan je de volgende dag al een webshop online hebben staan.”

Nooit meer facturen overtypen in je boekhouding De kracht van dit soort websitebouwers is de mogelijkheid om gemakkelijk koppelingen op te zetten met betaalverwerkers, boekhoudprogramma’s en verkoopplatformen als Bol.com en Amazon. Deze kunnen ze veel werk uit handen nemen. Joost Hermans is werkzaam bij Webwinkelfacturen, een platform om alle soorten webwinkel- en verkoopsoftware (bijvoorbeeld digitale kassasystemen) te koppelen aan je Informer Online boekhoudpakket. “De webwinkelmarkt is razendsnel volwassen aan het worden”, ziet hij, “Corona heeft deze ontwikkeling fors versneld, maar veel van deze bedrijven zullen ook online actief blijven. Er zijn tal van voordelen van online ondernemen en veel bedrijven spelen hier handig op in.” Het vereist natuurlijk wel een goede inrichting van BTW-tarieven en artikelsoorten, zeker wanneer je ook buiten Nederland wilt verkopen. Met een koppeling naar Informer Online kun je zo handig fouten voorkomen.

“Wanneer we een bedrijf aansluiten zien we vaak dat de eerste paar transacties worden tegengehouden. Het systeem ziet meteen dat er iets niet goed is ingevuld, bijvoorbeeld een BTW-tarief en seint de ondernemer dan in dat er actie nodig is.” Wanneer het inrichten van de boekhouding eenmaal op orde is, heeft de ondernemer er praktisch geen omkijken meer naar. Ook kan het koppelen van de boekhouding aan je webwinkelsoftware bijvoorbeeld helpen met het verwerken van retouren. Maar het belangrijkste voordeel voor groeiende online ondernemingen is toch wel: “Niets meer overtypen. Gewoon direct alle facturen goed in je boekhouding. Het is maar vijf minuten werk om via ons je webwinkel aan Informer Online te koppelen. Zeker in combinatie met tools als JouwWeb waarmee je met simpel klikken en slepen een webshop op kunt zetten, is het gewoon leuk om een winkel te bouwen.”

image

Ben je benieuwd naar het zelf opzetten van je eigen webshop, kan dit uiteraard bij JouwWeb. Bij JouwWeb kun je in een paar stappen een succesvolle webshop beginnen. Wil je eerst meer leren over JouwWeb? Klik dan hier!

Webwinkelfacturen koppelt webwinkels (en kassa’s) aan boekhoud- en facturatiesystemen. Dankzij deze koppeling ontvang jij van iedere webwinkelbestelling een factuur in je boekhouding of factuursysteem.